استراتژی معاملاتی ارز دیجیتال چیست؟ + بهترین استراتژی های معاملاتی برای مبتدیان بازار
استراتژی معاملاتی چیست؟ هرکسی که در بازارهای مالی کار می کند و به موفقیت های بزرگی دست یافته است، یک استراتژی معاملاتی دارد. هر تریدر باید استراتژی معاملاتی خاصی برای خود داشته باشد. این استراتژی ها با قوانین و استراتژی های خاص به تریدران کمک می کند تا در موقعیت های مختلف اقدامات و واکنش های مشخص و اصولی را نشان دهند.
استراتژی از کلمه یونانی Strategos گرفته شده است. در یونان باستان، گروه های کوچکی که به صورت ارتش تشکیل شده بودند توسط مردانی به همین نام یعنی Strategos رهبری می شدند. بنابراین استراتژی یعنی داشتن یک برنامه از پیش تعیین شده برای خنثی کردن و مقابله با نقشه های شیطانی دشمن. دنیای تجارت بسیار شبیه میدان جنگ است. شما فرمانده هستید و عملیاتی که انجام می دهید مانند سربازان شماست.
آیا زمانی که درحال ترید در بازار رمزارزها هستید، تا به حال شده جملاتی مانند «این دفعه میدانم باید چه کار کنم؟» یا «این بار مثل سری قبل نمیشود» را تکرار کردهاید؟ اگر پاسخ شما مثبت باشد، یعنی همچنان برای خود استراتژی معاملاتی تدوین نکرده اید و یا استراتژی معاملاتی مناسبی پیدا و آن را امتحان نکرده اید. در این مقاله از سایت کوین لند میخواهیم به سوال استراتژی معاملاتی چیست پاسخ دهیم و به بررسی کامل بهترین استراتژی های معاملاتی برای مبتدیان بازار بپردازیم اما قبل از آن بهتر است نیم نگاهی به مفهوم ترید یا معاملات ارز دیجیتال بپردازیم. پس همراه ما باشید.
ترید یا معاملات ارز دیجیتال چیست؟
معاملات ارز دیجیتال، ترید (Trade به معنی معامله) نامیده می شود و هدف آن کسب سود در بازه های زمانی مختلف است. انواع ارزهای دیجیتال برای خرید و فروش وجود دارد که هر شخصی می تواند هر کدام از آنهارا به هر شیوه های مختلف و استراتژی انتخابی خود معامله کند.
متأسفانه، بسیاری از مقالات و کتاب ها تفاوت بین ترید و استخراج را نادیده می گیرند. از سوی دیگر، هدف از سرمایه گذاری، کسب ثروت از طریق خرید و نگهداری دارایی ها در مدت زمان طولانی (سهام، اوراق قرضه، دلار، طلا و …) است. از سوی دیگر، معامله به معنای خرید و فروش مکرر در بازار مالی برای کسب سود بیشتر است. اگرچه هم ترید و هم سرمایه گذاری به دنبال سود بیشتر هستند، اما افراد فعال در هرکدام از حوزه ها مسیرهای مختلفی را برای رسیدن به این هدف دنبال می کنند.
مفهوم استراتژی معاملاتی در بازارهای مالی
اگر بازار سرمایه را به عنوان یک جنگ تصور کنید، آنگاه تنها کسانی که از این جنگ جان سالم به در ببرند که برای هر احتمالی آماده خواهند بود. حتما بیش از یک بار در بین مردم یا فعالان بازار شنیده اید که فردی قسمت قابل توجهی از سرمایه خود را در بازار سرمایه از دست داده است و خاطرات زیادی از این قبیل که بسیار هم رواج دارد اما راه مقابله با آن چیست؟
سالانه افراد زیادی وارد بازار سرمایه می شوند و طبق آمار حدود 90 درصد مردم پس از از دست دادن بخش قابل توجهی از سرمایه خود بازار را ترک می کنند. اما راز موفقیت در بازار های مالی چیست؟
پاسخ به سوال فوق را می توان در یک کلمه خلاصه کرد که آن “استراتژی” است.
همانطور که در مقدمه این مقاله به آن اشاره شد؛ ریشه کلمه استراتژی از کلمه یونانی “stratogos” به معنای فرماندهی و رهبری گرفته شده است. در جنگهای یونان باستان، فرمانده ارتش استراتژی خاصی را برای سربازانش توضیح میداد و به سربازانش میداد که همه وقایع احتمالی در جنگ را با جزئیات پیشبینی میکرد و زمانی که رویدادی رخ میداد، نقشهای از پیش تعیینشده ترسیم میشد.
یک سرمایه گذار حرفه ای همیشه بازار را دشمن می بیند و برای هر رفتاری در بازار برنامه و استراتژی خاصی دارد و آماده است تا بازار هر رفتار غیرقابل پیش بینی از خود نشان دهد. حال باید بدانیم که استراتژی در بازار رمزارزها چیست؟
استراتژی معاملاتی در بازار رمزارزها چیست؟
استراتژی معاملاتی مجموعه ای از قوانین و اقداماتی است که تریدران در موقعیت های مختلف به ویژه در شرایط حساس بازار مالی از آنها استفاده می کنند. بنابراین، هر چقدر هم که شرایط سخت باشد، تریدر بدون استرس است و میتواند با آرامش کامل فرآیند معاملات را طی کند.
اغلب تریدرهای غیرحرفهای معمولاً احساسات خود را به فرآیند معاملاتی وارد میکنند. این مشکل می تواند صدمات جبران ناپذیری به بار آورد. اما با وجود استراتژی های دقیق، تریدران به احساسات متزلزل و موقتی خود توجهی نمی کنند و تنها بر مسیر و هدف خود تمرکز می کنند.
یک استراتژی معاملاتی باید دارای مزایای زیر است:
- یک استراتژی می تواند به تریدر نشان دهد که چگونه با موفقیت معامله کند.
- تریدرها با استراتژی معاملاتی می توانند دنیای ارزهای دیجیتال را با چشم اندازی بهتر کشف کنند.
- با بهترین استراتژی معاملاتی، تریدرها می توانند معاملات مورد نظر خود را با دقت بیشتری تجزیه و تحلیل کنند.
دلایل اهمیت استراتژی معاملاتی
بسیاری از فعالان و تریدرهای قدیمی در بازارهای مالی بر داشتن حداقل یک استراتژی معاملاتی تاکید دارند. توصیه این افراد پرهیز از هرگونه بدون برنامه بودن و مشغله زیاد در یادگیری گسترده است. کافی است در ابتدا یک استراتژی انتخاب کنید و در ادامه به گسترش دانش خود در آن استراتژی بپردازید. هنگامی که یک استراتژی معاملاتی خوب را یاد گرفتید و آن را از طریق آزمون و خطا آزمایش کردید، می توانید برای کسب اطمینان بیشتر به سراغ استراتژی های دیگر بروید. بسیاری بر این باورند که یک استراتژی، زمانی موفق است که حدود شش ماه تست شده باشد و در بیش از نیمی از تراکنش ها به درستی عمل کند.
یک استراتژی معاملاتی مناسب به معامله گران کمک می کند تا با اجتناب از ضررهای سنگین، با تضمین امنیت بیشتری سرمایه خود را معامله کنند.
چگونه یک استراتژی معاملاتی مناسب تدوین کنیم؟
استراتژی معاملاتی شامل چندین موضوع است. برای ایجاد یک استراتژی معاملاتی باید چندین عامل کنار هم قرار گیرند. یک استراتژی معاملاتی خوب شامل تعریف بازار معاملات، روش تحلیل بازار، سبک معاملات، زمان و چارچوب زمانی معاملات، مدیریت سرمایه، روانشناسی فردی و روانشناسی بازار است. در ادامه به توضیح هر یک از آنها می پردازیم تا با استفاده از آنها بتوانید در بازارهای پرنوسان مالی معاملات خوب و پرسودی تجربه کنید پس همراه ما باشید.
تعیین بازار معاملاتی
اولین قدم در داشتن یک استراتژی معاملاتی خوب، تعیین بازارمالی برای معامله است. این به این معنی است که تصمیم بگیرید در کدام بازار مالی معامله کنید. انتخاب یک بازار مالی به شما اجازه می دهد تا روی یک بازار تمرکز کنید و اخبار، روندها یا تحقیقات مربوط به آن بازار را بدون گمراه و گیج شدن دنبال کنید. انتخاب یکی از بازارها نیز می تواند به علایق شما مرتبط باشد. قبل از ورود به هر بازاری، در بخش های مختلف آن بازار تحقیق کنید. مثلاً توجه به این که کدام بازارها کمتر یا بیشتر نوسان دارند. یا در نظر بگیرید که کدام بازارها برای سرمایه گذاری بلندمدت مناسب تر هستند. یا اینکه از کدام بازارها می توان برای سودهای کوچک و کوتاه مدت استفاده کرد. یکی از معیارهای اصلی انتخاب بازار مالی مناسب معامله یا ترید، سبک معاملاتی شماست که در انتخاب به شما کمک خواهد کرد.
انتخاب نوع تحلیل بازارهای مالی
معامله گران باید روشی را انتخاب کنند که با آن روش میخواهند به معامله بازار بپردازند. به عبارت دیگر، اگر می خواهید وضعیت بازار را رصد کنید، باید تصمیم بگیرید که آیا می خواهید از تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی (فاندامنتال) یا هر دوی آنها استفاده کنید.
در تحلیل تکنیکال ابزارها و روش ها یا اندیکاتورها و نوسانگرهای مختلفی برای رسیدن به نقاط ورود و خروج یک موقعیت وجود دارد. بهتر است معامله گران ابتدا هر یک از آنها را انتخاب کنند و با تمرین به آن مسلط شوند. پس از تسلط بر هرکدام از آنها، به سراغ دیگری بروید تا بر همه این ابزارها مسلط شوید. به همین دلیل، یکی از مواردی که باید در استراتژی معاملاتی خود به آن توجه کنید، انتخاب روش ها و ابزارهای تحلیل بازار است که در ادامه به بررسی هر یک از این سبک های معاملاتی خواهیم پرداخت.
انواع سبک های معاملاتی در بازار رمزارزها
خوشبختانه سبک های معاملاتی مختلفی در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد که بسته به شرایط خود می توانید از آنها استفاده کنید. تعداد این سبک ها بسیار زیاد است و این تنوع می تواند برای معامله گران گیج کننده باشد. ما بهترین سبک های معاملاتی را برای شما جمعآوری کردهایم تا از پیچیدگی رهایی یابید. مهمترین آنها عبارتند از:
هولد کردن (Hold)
هولد یا سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال (Hold on for dear life) به معنای نگهداری طولانی مدت سرمایه است. در این سبک معاملاتی، تریدرها یک هدف و چشم انداز بلندمدت از سرمایه گذاری خود دارند. به این ترتیب معامله گران از تغییرات ناگهانی که در بازار ارزهای دیجیتال رخ می دهد، متاثر نمی شوند.
افرادی که از این سبک معاملاتی استفاده میکنند، هولدر نام دارند. این سبک معاملاتی، مزایا و معایب خاص خود را دارد که در این مقاله آنهارا به شما معرفی خواهیم کرد.
مزایای هول دکردن ارز دیجیتال
- ریسک پایین در صورت عمل هوشمندانه
- متاثر نشدن از نوسانات شدید بازار
معایب هولد کردن ارز دیجیتال
- امکان سود کم در بازار به نسبت تایم فریم معامله
سبک معاملاتی هلدینگ برای سرمایه گذاری بلندمدت مناسب است و برای افرادی مناسب است که به دنبال مزایای بلند مدت هستند. هولد کردن ارز دیجیتال در بلند مدت دارای قوانین زیر است:
- در این سبک معاملاتی، تحت تاثیر نوسانات بازار نشوید تا در بازه زمانی بلند مدت سود زیادی کسب کنید.
- وقتی قیمت ارز به پایین ترین حد خود رسید، خیلی سریع آن را بخرید.
- هولدرها نباید اخبار منفی و خطرناک ارزهای دیجیتال را دنبال نکنند.
- از کیف پول های سخت افزاری برای ذخیره دارایی های خود استفاده کنید.
- دیگران را به استفاده از سبک معاملاتی دعوت کنید.
- وقتی ارزش ارزهای دیجیتال افزایش می یابند نگران نباشید. اگر صبر کنید، ارزش ارزهای شما نیز افزایش می یابد.
- در این استراتژی معاملاتی، وسوسه های خود را برای خرید و فروش ارز دیجیتال متوقف کنید. اگر نمی توانید این کار را با کمترین ریسک انجام دهید.
سبک معاملاتی روزانه رمزارزها (Day Trading)
ترید روزانه ارزهای دیجیتال یکی از مهم ترین سبک هایی معاملاتی است که توسط معامله گران مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش، معامله گر موقعیت را برای مدت یک یا چند روز باز می گذارد. به همین دلیل سبک معاملاتی روزانه کوتاه مدت است و برای کسانی که اهداف کوتاه مدتی در معاملات ارزهای دیجیتال دارند مناسب خواهد بود.
یک استراتژی معاملاتی روزانه به معامله گر کمک می کند تا از رویدادهای کوچکی که در بازار ارزهای دیجیتال رخ می دهد سود ببرد. افراد برای کسب سود در مدت زمان کوتاه اخبار حوزه مورد نظر اعم از سیاسی و اقتصادی را دنبال می کنند. معامله گران باید ارزهایی را بخرند و بفروشند که همیشه بسیار حجم و پرنوسان هستند. برخی از ویژگی های یک تریدر روزانه ارز دیجیتال عبارت است از:
- یک تریدر روزانه باید دانش کافی برای ترید داشته باشد.
- برخی از معامله گران از تحلیل تکنیکال و فاندمنتال برای این نوع استراتژی استفاده می کنند.
- معامله گران بخشی از دارایی خود را در این روش معامله می کنند زیرا ریسک بالایی را شامل است.
- در معاملات روزانه، معامله گران از معاملات نوسان، آربیتراژ و معاملات مبتنی بر اخبار نیز استفاده می کنند.
مزایا معاملات روزانه
- معامله گران می توانند از روش های مختلفی برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال استفاده کنند.
- از آنجایی که در این استراتژی، معاملات به صورت روزانه بسته می شوند، استراتژی روزانه هیچ پیامد سرمایه گذاری بلندمدتی ندارد.
معایب معاملات روزانه
- این استراتژی با مشکلاتی روبرو است زیرا باید زمان زیادی را به تجارت روزانه اختصاص دهید.
- در استراتژی معاملاتی روزانه خود باید به تحلیل تکنیکال تسلط کامل داشته باشید.
- باید اخبار مختلف را فرا بگیرید و دنبال کنید به همین دلیل تحت فشار و استرس زیادی قرار میگیرید.
سبک معاملاتی آربیتراژ (Arbitrage)
آربیتراژ ارز دیجیتال یک روش معاملاتی قدیمی است که در آن معامله گر از تفاوت قیمت دارایی سود می برد. آربیتراژ به معامله گر کمک می کند تا با ریسک کمتر سود بیشتری کسب کند. در این روش، معاملهگر میتواند با خرید ارز دیجیتال با قیمت کمتر و فروش آن به قیمت دیگری، سود کسب کند.
سبک معاملاتی ترید آربیتراژ یک استراتژی کوتاه مدت است. کسانی که به دنبال تجربه معاملات کم ریسک با استرس کمتر هستند می توانند از این روش استفاده کنند. همچنین کسانی که از تحلیل های مهم مانند تحلیل تکنیکال آگاهی ندارند می توانند از این سبک معاملاتی پرسود استفاده کنند. این سبک معاملاتی دارای انواع مختلفی به شرح زیر است:
- معامله بین صرافیهای مختلف: یک معاملهگر میتواند ارزی را در یک صرافی بخرد و در صرافی دیگر آن را به قیمت بالاتری بفروشد.
- بازار محلی: در این روش تریدر، ارز خود را در مبادلات کشورهای مختلف خرید و فروش می کند.
- معامله مثلث: با این استراتژی معاملاتی، یک معامله گر دارایی های خود را به ارزهای دیجیتال مختلف منتقل می کند تا سود کسب کند.
- آربیتراژ در صرافی های غیرمتمرکز: معامله گران می توانند از تبدیل ارزهای خود در صرافی های غیرمتمرکز به صرافی های متمرکز سودهای کلانی کسب کنند.
- استراتژی آماری: معامله گران از روش های آماری و محاسباتی خاصی برای به حداکثر رساندن سود استفاده می کنند.
مزایا سبک معاملاتی آربیتراژ
- ریسک این سبک معاملاتی کم است.
- معامله گران نیازی به تحلیل های متفاوت و پیچیده ندارند.
- معامله گران می توانند از استراتژی قیمت گذاری برای این روش برای کاهش ریسک سرمایه گذاری استفاده کنند.
معایب سبک معاملاتی آربیتراژ
- ریسک این روش کم است، بنابراین سود کمی به فروشنده تعلق می گیرد.
- کارمزدهای پرداخت شده در نتیجه خرید و فروش در صرافی های مختلف می تواند برای معامله گران مضر باشد.
- از آنجایی که معامله گران بین صرافی های مختلف حرکت می کنند و از کیف پول صرافی استفاده می کنند، فرصتی برای هک کیف پول های صرافی وجود دارد.
سبک معاملاتی نوسانی (Swing trading)
Swing Trading یک سبک معاملاتی ارز دیجیتال است که برای مبتدیان دنیای ارزهای دیجیتال مناسب است. معاملات نوسانی ترکیبی از معاملات کوتاه مدت و بلند مدت است.
در این سبک، معاملهگران میتوانند برای استفاده از قیمتهای بالا و ارزهای دیجیتال پایین به دورههای زمانی کوتاه یا متوسط تکیه کنند. در استراتژی معاملاتی نوسانی، معامله گران به کمک تحلیل تکنیکال نیاز دارند. همچنین می توان از تحلیل فاندامنتال برای معامله استفاده کرد که روش تحلیل تکنیکال آمار دقیقتری در اختیار کاربران قرار میدهد. مزایا و معایب این سبک معاملاتی به شرح زیر است:
مزایای سبک معاملاتی نوسانی
- این روش معاملاتی زمان کمتری نسبت به معاملات روزانه نیاز دارد.
- از آنجایی که معامله گران از تحلیل تکنیکال استفاده می کنند، می توانند بهترین فرصت های معاملاتی را پیدا کنند.
- معامله گران زمان کمتری را صرف تحلیل بازار و معامله می کنند.
معایب سبک معاملاتی نوسانی
- کارمزدهایی که معامله گران برای این روش معاملاتی می پردازند قابل توجه است.
- نوسانات احتمالی شدیدی در آخر هفته کاری وجود دارد.
- روند بازار همیشه بی ثبات است و تغییرات ناگهانی می تواند برای معامله گران این استراتژی معاملاتی را به همراه داشته باشد.
سبک معاملاتی خرید پلکانی (Dollar Cost Averaging)
سبک معاملاتی خرید پلکانی یکی از مهمترین روشهای مدیریت سرمایه است. مهمترین نکته در این استراتژی این است که معامله گران نباید در یک سطح و سریع خرید و فروش کنند. در عوض باید پلکانی خرید و فروش کنند. از آنجایی که معامله به صورت پلکانی انجام می شود، معامله گر ضرر کمی می کند.
این سبک معاملاتی یک روش سرمایه گذاری بلند مدت است. یک معامله گر دارایی خود را به قسمت های مختلف تقسیم می کند. سپس آنها را به آرامی یا به تدریج و در زمان مشخصی مبادله می کند. معامله گر تنها با یک ارز از سرمایه تقسیم شده استفاده می کند. مزایا و معایب این سبک معاملاتی به شرح زیر است:
مزیای سبک معاملاتی خرید پلکانی
- این سبک معاملاتی هم یک سرمایه گذاری هوشمندانه و هم پس انداز است.
- این سبک معاملاتی نقش مهمی در خنثی کردن نوسانات قیمت در بازار ارزهای دیجیتال دارد.
- این یکی از کم ریسک ترین سبک معاملاتی در نظر گرفته می شود.
- از آنجایی که برای انجام معامله نیاز به تحلیل خاصی ندارید، این سبک معاملاتی ساده است و کمترین اضطراب را در انسان ایجاد می کند.
- در این سبک معاملاتی ، زمان خرید و فروش شما از قبل مشخص می شود.
- این سبک معاملاتی برای افراد مبتدی مناسب است.
معایب سبک معاملاتی خرید پلکانی
- از آنجایی که این یک روش پله ای است، ممکن است برخی از افزایش قیمت ها را از دست بدهید.
- وسوسه هایی برای عمل در زمان های نامشخص وجود دارد.
- این روش ریسک سرمایه گذاری را حذف نمی کند، بلکه آن را کاهش می دهد.
سبک معاملاتی اسکالپینگ (Scalping)
اسکالپینگ به عنوان یکی از ساده ترین روش های معاملاتی در بازه زمانی کوتاه مدت شناخته می شود. فردی که از این سبک معاملاتی استفاده می کند اسکالپر نامیده می شود. در این روش یک تریدر می تواند با انجام معاملات زیاد در یک روز سود کمی به دست آورد. اگر معامله گران از اصول ریسک و مدیریت مالی استفاده کنند، می توانند سود خوبی به دست آورند.
هنگامی که تغییرات جزئی در قیمت ارزها و جفت ارزها وجود دارد، یک اسکالپر می تواند از این تغییر سود ببرد. معاملهگرانی که از این روش استفاده میکنند میتوانند 10 تا 100 معامله مختلف را در روز انجام دهند تا سود ببرند. در این روش، معامله گران باید از تحلیل فاندامنتال و همچنین تکنیکال استفاده کنند. ویژگی های سبک معاملاتی اسکالپینگ به شرح زیر است:
- این روش برای معامله گرانی مناسب است که سریع عمل میکنند.
- معامله گران در کوتاه ترین زمان ممکن برای کسب درآمد از نگه داری استفاده می کنند.
- در این استراتژی معاملاتی، اسکالپرها از اندیکاتورهای مهم کندل استیک برای به حداکثر رساندن سود استفاده می کنند.
این استراتژی علاوه بر مزایایی که دارد، معایبی نیز برای معامله گران دارد. قبل از انتخاب یک استراتژی، حتما ویژگی های مثبت و منفی آن را بررسی کنید.
مزایای سبک معاملاتی اسکالپینگ
- معامله گر با این روش کمترین ریسک را می پذیرد. به همین دلیل ریسک از دست دادن سرمایه کاهش خواهد یافت.
- معامله گران می توانند از ربات تریدر برای معاملات استفاده کنند.
- با این روش معامله، یک تریدر به راحتی می تواند موقعیت هایی را پیدا کند که منجر به سود می شود.
- یک معامله گر همیشه می تواند از حرکات کوچک قیمت سود ببرد.
معایب سبک معاملاتی اسکالپینگ
- اگر در حین معامله ضرر کمی داشته باشید، سود کمی را که قبلاً به دست آورده اید از دست خواهید داد.
- یک معامله گر باید با ربات های هوشمند و قدرتمندی که در بازار هستند معامله کند.
- این استراتژی معاملاتی نیاز به سرعت بالایی دارد و بیشتر برای معامله گران حرفه ای مناسب است.
- به دلیل انجام تراکنش های مختلف هر روز باید کارمزد زیادی بپردازید.
- برای این روش ترید به تمرکز زیادی نیاز دارید. به همین دلیل است که این استراتژی معاملاتی زمان بیشتری را از شما می گیرد.
در این قسمت از مقاله؛ تمامی موارد و سبک های معاملاتی را به طور کامل برای شما توضیح دادیم. سعی کنید با خواندن این موارد به طور کامل، دانش خود را در بازار رمزارزها افزایش دهید.
زمان یا تایم فریم در بازار چیست؟
یکی از مهم ترین معیارهای افزایش نرخ موفقیت در بازار رمزارزها، تعیین اختصاص زمان به بررسی بازار است. اگر شما فردی هستید که می توانید در یک سیستم بنشینید، به نمودارها نگاه کنید و چندین معامله در یک روز انجام دهید، اسکالپینگ برای شما مناسب است.
اگر نمی خواهید زمان زیادی را صرف تحلیل و معامله کنید، بهتر است به معاملات روزانه یا سویینگ بروید. تصور کنید شما هدف بلندمدتی دارید و نمیخواهید درگیر فراز و نشیبهای کوچک بازار شوید، میتوانید به خود لقب معاملهگر پوزیشن را بدهید.
بنابراین، یکی از مواردی که در انتخاب استراتژی معاملاتی باید به آن توجه کنید، زمان صرف شده برای معاملات است.
چرا روانشناسی در معاملات بازار رمزارزها اهمیت زیادی دارد؟
یکی از مهمترین جنبه هایی که در انتخاب استراتژی باید در نظر گرفت دانش و رفتار فردی بازار است. برای داشتن یک استراتژی معاملاتی، شناخت خود و تیپ شخصیتی بسیار مهم است. شاید تاکنون کمتر در مورد تیپ شخصیتی در بازارهای مالی و بیشتر در مورد روانشناسی یا احساسات بازار شنیده باشید، اما دانستن اینکه چه نوع شخصیتی دارید به شما کمک می کند استراتژی بهتری را انتخاب کنید.
برخی افراد در حال یادگیری هستند و برای انجام هر کاری ابتدا باید تمام جوانب آن را بررسی کنند. گروهی دیگر که خصلت پراگماتیسم دارند، به سرعت وارد یک موضوع می شوند و به بررسی وضعیت می پردازند. همچنین میزان تحمل ریسک و ریسک گریزی افراد با یکدیگر متفاوت است. بنابراین یک روش معاملاتی قطعا برای این دو گروه از افراد جواب نمی دهد و باید برای هر کدام از آنها گزینه بهینه تعیین شود. شناخت تیپ شخصیتی می تواند به شما در انتخاب سبک معاملاتی مناسب کمک کند.
روانشناسی و احساسات بازار یکی دیگر از عوامل مهم در تصمیم گیری های معاملاتی است. این عبارت به نظر و احساسات عمومی بازار در مورد روندهای بازار، صعودی یا نزولی بودن بازار، معکوس شدن یا ادامه روند فعلی بازار و غیره اشاره دارد.
مدیریت ریسک و سرمایه با استفاده از ابزارهای معاملاتی
برخی افراد هستند که با هدف سود وارد بازارهای مالی می شوند. بدون مدیریت سرمایه، رسیدن به این هدف نه تنها غیرممکن است، حتی می توانید تمام سرمایه خود را از دست بدهید.
قبل از ورود به یک موقعیت معاملاتی، باید تصمیم بگیرید که چه مقدار سرمایه می خواهید سرمایه گذاری یا متعهد شوید که انتظار دارید در هر معامله مربوطه برای سرمایه چقدر سود داشته باشید یا ضرر کنید؟
پاسخ به این سوال بخشی از استراتژی معاملاتی شما را تعیین می کند. پایبندی به حد ضرر در معاملات، سرمایه شما را ایمن و ریسک کمتری حفظ می کند. اصولی مانند قانون دو درصد یا نسبت سرمایه ثابت از جمله اصول مدیریت سرمایه است. در قانون دو درصد، معاملهگر با خود سوگند یاد میکند که حد ریسک هر معاملهای که انجام میدهد دو درصد است. به عبارت دیگر، وقتی موقعیت را با ضرر میبندد و این ضرر معادل دو درصد کل سرمایه او باشد، آن را جبران خواهد کرد.
سخن نهایی؛ ریسک یک پله بعد از موفقیت است!
در نهایت توجه به دو نکته از استراتژی معاملاتی ضروری است. ابتدا، اگر استراتژی معاملاتی خود را انتخاب کرده اید، حتما آن را چند بار تست کنید و دوباره بررسی کنید. پس از استفاده مکرر از استراتژی معاملاتی خود می توانید به آن اطمینان داشته باشید. نکته دیگر وفاداری به استراتژی معاملاتی است. به هیچ وجه استراتژی خود را رها نکنید و آن را تا انتها اجرا کنید. فقط در صورتی آن را تغییر دهید که مطمئن هستید اشتباه است و می خواهید آن را برطرف کنید.
هیچ روشی بهتر از دیگری نیست و نمی توان یکی را به عنوان بهترین روش معرفی کرد. کافی است هر فردی روش منتخب خود را به روش های صحیح و منطقی انتخاب کند و آن را به خوبی بشناسد.
منبع: https://b2n.ir/a87271